Obiective turistice

Te hotarasti sa parasesti aglomeratia orasului tau, catre o calatorie, dar inca nu stii ce sa alegi. Va recomandam muntele si Delta Dunarii.

Vrei să descoperi cele mai frumoase destinații turistice din România?
Vezi recomandările noastre de vacanță în România!

Te hotarasti sa parasesti aglomeratia orasului tau, catre o calatorie, dar inca nu stii ce sa alegi. Va recomandam muntele si Delta Dunarii.

Vrei să descoperi cele mai frumoase destinații turistice din România?

Vezi recomandările noastre de vacanță în România!

Delta Dunării se află în partea de Est a României, la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Are aproximativ 100 de kilometri lungime şi 100 lăţime şi o populaţie grupată în 15 localităţi şi două oraşe: Tulcea şi Sulina.

Punctul de plecare pentru o aventura în deltă este de obicei Tulcea sau Sulina, între cele două oraşe existând mai multe căi de croazieră, care se poate face cu vaporaşe sau bărci prin natura, fauna şi flora unică a deltei.

Delta Dunării găzduieşte peste 1830 de specii de copaci şi plante, peste 2440 de specii de insecte, 91 de specii de moluşte, 11 specii de reptile, 10 specii de amfibieni, 320 de specii de păsări, 44 de specii de mamifere, foarte multe dintre acestea fiind declarate specii unice şi monumente ale naturii şi 133 de specii de peşti.

Curiozităţi despre Delta Dunării:

  • este cel mai nou pământ din Europa (creşte cu 40 m de pământ în fiecare an)
  • este a doua deltă ca mărime din Europa (cea a Volgăi deţine primul loc) şi ocupă locul 23 în lume
  • este a treia ca importanţă ecologică din cele 300 de rezervaţii naturale din lume
  • este una dintre cele mai mari şi compacte zone de stuf din lume (240.000 ha)
  • este locul cu cea mai bogată fauna ornitologică din lume (peste 250 specii)
  • este locul în care se găsesc specii de păsări foarte rare şi pe cale de dispariţie, cum ar fi pelicani dalmaţieni, cormorani mici, gâşte cu pieptul roşu sau Pelecanus crispus, Pelecanus onocrateus, Egreta albă, Egreta garzeta
  • dispune de pescării cu aprox. 90 de specii de peşti de apădulce, sălcie şi sărată, specii locale sau migratoare, printre care se numărăşi unele rare ca Acipenseriada
  • este una dintre puţinele zone din lume unde îşi găsesc adăpost mamifere precum Mustrella Lutreola şi oterul (Lutra lutra).

Doriti la munte ? Va recomandam sa vizitati castelul Peles care este situal in Sinaia si este un punct turistic important. Constructia castelului a fost terminata in anul 1914, iar acesta a fost folosit ca resedinta de vara pentru casa regala a Romaniei. Pelesul este unul din cele mai importante edificii istorice din Romania datorita stilului arhitectural unic si este prin valoarea sa istorica unul din cele mai importante si impozante monumente istorice din Europa. Acesta are multe incaperi pe care merita sa le vizitati de la salile de arme la sufragerie sau biblioteca regala. In fiecare an Pelesul este vizitat de aproximativ 200000 de turisti, fie din Romania sau din afara tarii.

Daca va hotarati sa folositi varianta cu sofer, dispunem de microbuze cu sofer, care va poate conduce catre orice destinatie turistica in care doriti sa ajungeti.

Asiguram cazare in Predal, la cerere. Detalii pe: www.vila-select.ro 

 

Program rezervari

Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.

  • 800 - 1900
  • 1000 - 1500

Vrei să descoperi destinații turistice din România?